Whatsapp


“Ürünlerimiz jeotermal enerji ile kurutulmuştur”

" Gezegen Dostu Jeotermal Kurutma "

Balkuru

Karpuz Kurusu

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuz; güzel görüntüsü ve lezzetiyle oldukça sevilen bir meyvedir. Çiftçilerimizden aldığımız en doğal ve lezzetli karpuzları tesisimizde yenilenebilir ve çevreci bir enerji olan jeotermal enerjiyi kullandığımız fırınlarımızda tamamen katkısız olarak kurutuyoruz. Karpuz kurusu; bağırsak sorunlarına olan faydası ve bağışıklık sistemini destekler, likopen içeriğiyle kalp ve damar sağlığını korur, kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur, kan basıncını dengeler, A vitamini içeriği ile cildin nemli kalmasına yardımcı olur.

Balkuru

Elma Kurusu

Elma yaklaşık %88 oranında su içerir. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün öz kısmı kalır. Bu sebeple kuru elmadaki besin değerleri özellikle karbonhidrat, vitamin, protein oranları çok yükselmiştir. Kurutulmuş elmalar Starking, Goldendelicious, Granny Smith gibi elma çeşitlerinden kurutma yapılmaktadır. Kuru elma içindeki besin değerleri, vitaminler, etken maddeler, taze doğal haline oranla çok yükselir. A, E, B6, C, K vitamin kaynağıdır, bunun yanında yüksek miktarda potasyum içerir. Kuru elmanın sağlıktan sindirim sistemine, cilt hastalıklarından kalp damar sağlığına kadar birçok organa faydası vardır.

Balkuru

Mandalina Kurusu

Mandalina yaklaşık %88 civarında su içerir. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır. Ürünün öz kısmı kalır. Mandalinanın kabukları ayrılmadan halka şeklinde dilimlenir ve jeotermal enerji kullanılan fırınlarda kurutma işlemi yapılır. Mandalina kurusu; besin değerleri, vitaminler, etken maddeler, taze doğal haline oranla çok yükselir, zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur, yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürmede etkili olur, bağışıklık sistemini korur.

Balkuru

Armut Kurusu

Armut yaklaşık %84 civarında su içerir. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün öz kısmı kalır. Bu sebeple kuru armut besin değerleri, aroma özellikle karbonhidrat, vitamin, protein oranları çok yüksektir. Armut kurusu; vitamin bakımından çok zengindir, böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar, yüksek tansiyonu düşürür, kanı temizler bütün salgı bezlerinin normal çalışmasını sağlar, kansızlığı giderir, kabızlığı önler.

Balkuru

Kavun Kurusu

Yaz meyvelerinin en sevilen ve arananlarından birisidir. Kavunun %90'ı sudan oluşmaktadır. Yağsızdır, kolesterol ve sodyum içermez. Ayrıca düşük kalorilidir ve gerçek bir A, C vitamini ve potasyum kaynağıdır, kalp ve damar sağlığının yerinde olması için gerekli olan potasyumun kavun içeriğinde çokça bulunması, insanların bu tür rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltmaktadır, kalp ritminin dengelenmesini sağlayan kavun, stres ve heyecan gibi duyguların önüne geçebilmede yardımcı olur.

Balkuru

Çilek Kurusu

Çilek yaklaşık %88-90 civarında su oranına sahiptir. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün öz kısmı kalır. Kuru çilekteki besin değerleri özellikle mineral, protein, karbonhidrat oranları kuru üründe çok yükselmiştir. Çilek kurusu; bağışıklık sistemini güçlendirir, kalp sağlığını destekler, sindirim sistemini düzenler.

Balkuru

Muz Kurusu

Muz yaklaşık %75-80 civarında su bulundurur. Dolayısıyla kurutma sonucunda yaklaşık 7 kg muzdan 1 kg kuru muz elde edilmektedir. Muz kurusu; metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeye yardımcı olur, sindirim sistemini düzenler.

Balkuru

Şeftali Kurusu

Doğal ve katkısız şeftali kurusu, mevsiminde hasadı yapılan şeftalilerin, jeotermal enerjiyle kurutulması sonucu elde edilir. Koruyucu, katkı maddesi içermez. Şeftali kurusu; İçeriğindeki vitaminler ile bağışıklık sistemini destekler, sindirim sistemini doğal olarak düzenleyicidir, kabızlık vb. sıkıntıları giderebilir.

Balkuru

Portakal Kurusu

Portakalın %85 i sudur. Portakal bünyesinde en çok da C vitaminini içerir. Portakallar, gezegen dostu jeotermal kurutma sayesinde 12 ay boyunca tüketilebilir hale gelmektedir. Portakal kurusu; bağışıklık sistemini güçlendirir, C vitamin deposudur, cilt sağlığını korur.

Balkuru

Cennet Hurması Kurusu

Cennet Hurması Kurusu, ince dilimlenmiş şekilde kurutulmaktadır. Cennet hurması kurusu; yüksek lif içeriği ve zengin vitamin-mineral profili ile dikkat çeken bu lezzetli atıştırmalık, sindirim sistemini desteklemeye yardımcı olur ve günlük enerji ihtiyacınızı karşılar, doğal tatlılığı ile her an tüketilebilecek besleyici bir atıştırmalık olarak öne çıkar.



Jeotermal Enerji ile kurutma nedir?

Jeotermal enerji kullanılarak gıdaların kurutulması, binlerce yıldır kullanılan bir gıda muhafaza yöntemidir. Jeotermal enerji, havayı ve suyu ısıtmak için kullanılabilir ve daha sonra meyveler, sebzeler ve diğer yiyeceklerden nemi almak için kullanılabilir ve daha uzun süre saklanmalarına olanak sağlar.

Yiyeceklerin kurutulması işlemi, yiyeceklerin bozulmasına neden olabilecek bakteri ve diğer mikroorganizmaların gelişmesini engelleyen yiyeceklerden suyun çıkarılmasını içerir. Geleneksel yöntemlerde, yiyecekler genellikle güneşte veya kömür, petrol veya doğalgaz gibi yakıt bazlı ısı kaynağı kullanılarak kurutulur. Bununla birlikte, gıda kurutucularına güç sağlamak için jeotermal enerji kullanmak, gıdaları korumanın daha sürdürülebilir ve verimli yoludur. Jeotermal ile çalışan gıda kurutucuları, gıdayı kurutmak için jeotermal kaynakların ürettiği ısıyı kullanır. Isı, gıdaya hava veya su kullanılarak aktarılır ve daha gıdadan nemi çıkarmak için buharlaştırılır. Kurutulmuş gıdalar daha sonra bozulmadan uzun süre saklanabilir.





Balkuru'da Üretim

  • Tüketici için en uygun ürünler seçilip toplanır.
  • Ürünlerin mikrobiyolojik analizleri yapılarak gıda güvenliği sağlanır.
  • Onaylanan ürünler yıkama işleminden geçirilir.
  • Ham ürün, dilimleme makineleri ve farklı aparatlar kullanılarak kurutmaya uygun forma getirilir.
  • Hazırlanan ürünler, jeotermal enerjili fırınlarda kurutularak içlerindeki nem uzaklaştırılır.
  • Titizlikle yürütülen bu süreç sonunda katkı maddesi içermeyen, çıtır ve taze atıştırmalıklar elde edilir.
  • Son olarak, ürünler ambalajlanarak tüketiciye ulaştırılır.




Jeotermal Kurutmanın Diğer Kurutma Yöntemlerine Göre Avantajları

  • Ürünlerin renk, tat, koku ve aroma özellikleri diğer kurutma yöntemlerine göre daha iyidir.
  • Besin değerleri yüksek oranda korunur.
  • Optimum miktarda çıtırlık sağlanır.
  • Ürünün fiziksel yapısı büyük ölçüde korunur.
  • Uzun raf ömrüne sahip ürünler elde edilir.
  • CO₂ emisyonu ve karbon ayak izi düşüktür.
  • Yenilenebilir enerji kaynağı olarak çevreye herhangi bir zararlı etkisi yoktur.
  • Gıda israfı azaltılır ve daha ekonomiktir.




Kullanım Alanları

  • Sağlıklı atıştırmalık olarak kullanılır.
  • Dondurma yapımında kullanılır.
  • Kahvaltılık yulaf ve gevreklerde kullanılır.
  • Tatlı ve pastalarda kullanılır.
  • Meyveli yoğurt ve pudinglerde kullanılır.
  • Waffle ve keklerde kullanılır.
  • Smoothie ve bowl’larda kullanılır.
  • Meyveli çay ve içecekleri tatlandırmak için kullanılır.
  • Sebzeler; yemeklerde ve kahvaltılık soslarda kullanılabilir.