Whatsapp

KARPUZ KURUSU

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuz; güzel görüntüsü ve lezzetiyle oldukça sevilen bir meyvedir. Çiftçilerimizden aldığımız en doğal ve lezzetli karpuzları tesisimizde yenilenebilir ve çevreci bir enerji olan jeotermal enerjiyi kullandığımız fırınlarımızda tamamen katkısız olarak kurutuyoruz. Karpuz kurusu; bağırsak sorunlarına olan faydası ve bağışıklık sistemini destekler, likopen içeriğiyle kalp ve damar sağlığını korur, kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur, kan basıncı korur,A vitamini içeriği ile cildin nemli kalmasına yardımcı olur.



ELMA KURUSU

Elma yaklaşık %88 oranında su içerir. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün öz kısmı kalır. Bu sebeple kuru elmadaki besin değerleri özellikle karbonhidrat, vitamin, protein oranları çok yükselmiştir. Kurutulmuş elmalar Starking, Goldendelicious, Granny Smith gibi elma çeşitlerinden kurutma yapılmaktadır.Kuru elma içindeki besin değerleri, vitaminler, etken maddeler, taze doğal haline oranla çok yükselir, A, E, B6, C, K vitamin kaynağıdır, bunun yanında yüksek miktarda potasyum içerir, kuru elmanın sağlıktan sindirim sitemine, cilt hastalıklarından kalp damar sağlığına kadar birçok organa faydası vardır.


MANDALİNA KURUSU

Mandalina yaklaşık %88 civarında su içerir. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır. Ürünün öz kısmı kalır. Mandalinanın kabukları ayrılmadan halka şeklinde dilimlenir ve jeotermal enerji kullanılan fırınlarda kurutma işlemi yapılır. Mandalina kurusu; besin değerleri, vitaminler, etken maddeler, taze doğal haline oranla çok yükselir, zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur, yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürmede etkili olur, bağışıklık sistemini korur.

ARMUT KURUSU

Armut yaklaşık %84 civarında su içerir. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün öz kısmı kalır. Bu sebeple kuru armut besin değerleri, aroma özellikle karbonhidrat, vitamin, protein oranları çok yüksektir. Armut kurusu; vitamin bakımından çok zengindir, böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar, yüksek tansiyonu düşürür, kanı temizler bütün salgı bezlerinin normal çalışmasını sağlar, kansızlığı giderir, kabızlığı önler.


KAVUN KURUSU

Yaz meyvelerinin en sevilen ve arananlarından birisidir. Kavunun %90'ı sudan oluşmaktadır. Yağsızdır, kolesterol ve sodyum içermez. Ayrıca düşük kalorilidir ve gerçek bir A, C vitamini ve potasyum kaynağıdır, kalp ve damar sağlığının yerinde olması için gerekli olan potasyumun kavun içeriğinde çokça bulunması, insanların bu tür rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltmaktadır, kalp ritminin dengelenmesini sağlayan kavun, stres ve heyecan gibi duyguların önüne geçebilmede yardımcı olur.


ÇİLEK KURUSU

Çilek yaklaşık %88-90 civarında su oranına sahiptir. Kurutma esnasında üründeki su buharlaşır ve ürünün öz kısmı kalır. Kuru çilekteki besin değerleri özellikle mineral, protein, karbonhidrat oranları kuru üründe çok yükselmiştir. Çilek kurusu; bağışıklık sistemini güçlendirir, kalp sağlığını destekler, sindirim sistemini düzenler.


ARONYA KURUSU

Aronya, yüksek antioksidan içeren sağlıklı bir meyvedir. Aronya kurusu; insan sağlığının vazgeçilmez unsurlarından biri olan C vitamini ve diğer birçok besin öğelerini içerir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı korunmayı destekler, kan şekerini düzenleyerek diyabet kontrolünü yapar, toplam ve kötü kolesteral düzeylerini azaltır.


MUZ KURUSU

Muz yaklaşık %75-80 civarında su bulundurur. Dolayısıyla kurutma sonucunda yaklaşık 7 kg muzdan 1 kg kuru muz elde edilmektedir. Muz kurusu; metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeye yardımcı olur, sindirim sistemini düzenler.


ŞEFTALİ KURUSU

Doğal ve katkısız şeftali kurusu, mevsiminde hasadı yapılan şeftalilerin, jeotermal enerjiyle kurutulması sonucu elde edilir. Koruyucu, katkı maddesi içermez. Şeftali kurusu; İçeriğindeki vitaminler ile bağışıklık sistemini destekler, sindirim sistemini doğal olarak düzenleyicidir, kabızlık vb. sıkıntıları giderebilir.

PORTAKAL KURUSU

Portakalın %85 i sudur. Portakal bünyesinde en çok da C vitaminini içerir. Portakallar, gezegen dostu jeotermal kurutma sayesinde 12 ay boyunca tüketilebilir hale gelmektedir. Portakal kurusu; bağışıklık sistemini güçlendirir, C vitamin deposudur, cilt sağlığını korur.

CENNET HURMASI KURUSU

Cennet Hurması Kurusu, ince dilimlenmiş şekilde kurutulmaktadır. Cennet hurması kurusu; yüksek lif içeriği ve zengin vitamin-mineral profili ile dikkat çeken bu lezzetli atıştırmalık, sindirim sistemini desteklemeye yardımcı olur ve günlük enerji ihtiyacınızı karşılar, doğal tatlılığı ile her an tüketilebilecek besleyici bir atıştırmalık olarak öne çıkar.

DOMATES KURUSU

Mevsiminde toplanan domatesleri jeotermal enerji ile kurutuyoruz. Bu kurutma sayesinde kire, toza maruz kalmadan, hijyenik koşullarda ürün elde ediyoruz. Mevsimi olmadığında bile kuru domates tüketerek tüm vitamini ve besin değerini almak mümkündür. Domates kurusu; magnezyum ve kalsiyum açısından da güçlü bir kaynaktır, yapısında A, K ve C vitamini bolca bulunur.


KAPYA BİBER KURUSU

Kapya biber, sap ve çekirdek kısmı alınıp ½ şeklinde kesilerek kurutulmuştur. Kapya biber, yüksek antioksidan içermektedir, kan şekeri seviyesini düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir.


KİVİ KURUSU

Kivilerin kabuk kısımları soyularak kurutulmuştur. Koruyucu ve katkı maddesi içermez. Şeker ilavesi yoktur. Kivi kurusu; C vitamini deposu, portakalın iki katı kadar içerir, C, E ve K vitaminleri ile potasyum ve folat dahil olmak üzere birçok önemli besin açısından zengindirler.

İNCİR KURUSU

Mevsiminde hasat edilen incirler, dilimli şekilde, jeotermal enerji ile kurutulmuştur. İncir kurusu; bağışıklık sisteminin güçlendirir, hastalalıklara karşı vücudun direnç kazanmasında destekleyicidir, kan basıncının dengelenmesini destekler, içerdiği lifler bağırsak hareketlerinin hızlanmasına yardımcı olur, kabızlık sorununu giderir, yüksek lif oranı tokluk hissi vermesini sağladığından kilo vermeye yardımcı olur.